Limburg stem’t af!

STEM focust op de toekomst.  Op thema's die meer en meer deel uitmaken van onze samenleving.  Denk maar aan de vele uitdagingen rond duurzaamheid, mobiliteit, gezondheid, energie.
Limburg is in transitie naar industrie 4.0, ook in deze kenniseconomie zijn technische profielen onmisbaar en dan gaat het niet alleen over hooggeschoolden.  Het inzetten op kwalitatief STEM-onderwijs is niet meer vrijblijvend. Zeker niet als we willen blijven voldoen aan de vraag van de huidige arbeidsmarkt. Het opzetten van lokale samenwerkingen zal cruciaal zijn om aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven te realiseren.

Op 17 november namen 112 vertegenwoordigers van 39 verschillende scholen deel aan het startmoment van 'Limburg STEM't AF!' in de Boudewijnzaal te Hasselt.
Ruben Lemmens schetste het belang van technische profielen in onze provincie, Stijn Bijnens van LRM lichtte de regionale opportuniteiten van onze regio toe.  Christel Op de Beeck van het Departement Onderwijs en Vorming gaf een toelichting over het STEM-kader. De leerlingen van de verschillende scholen hadden eveneens een boodschap in de vorm van beeldmateriaal.  Stijn  Schols van het Innovatiecentrum en Liesbeth deden een oproep aan de scholen  om deel te nemen aan de STEM-expeditie. Guy Tegenbos was de moderator van dienst en leidde alles in goede banen. 

Enkele voorbeelden van STEM in de praktijk:

Smart city - KTA 1 Hasselt

Foamglider - PROVIL Lommel

Pillendoos - T.I. Don Bosco Helchteren

Bekijk het filmpje van ons STEM event hier!

Lees meer over al de STEM-expedities!!