STEM

Wat is STEM? 

STEM focust op de toekomst.  Op thema's die meer en meer deel uitmaken van onze samenleving.  Denk maar aan de vele uitdagingen rond duurzaamheid, mobiliteit, gezondheid, energie.
Limburg is in transitie naar industrie 4.0, ook in deze kenniseconomie zijn technische profielen onmisbaar en dan gaat het niet alleen over hooggeschoolden.  Het inzetten op kwalitatief STEM-onderwijs is niet meer vrijblijvend. Zeker niet als we willen blijven voldoen aan de vraag van de huidige arbeidsmarkt. Het opzetten van lokale samenwerkingen zal cruciaal zijn om aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven te realiseren.

Enkele voorbeelden van STEM in de praktijk:

► Smart city - KTA 1 Hasselt

► Foamglider - PROVIL Lommel

► Pillendoos - T.I. Don Bosco Helchteren

Website: STEM Vlaanderen

Bekijk het filmpje van ons STEM-event hier!

______________________________________________________________________________________

STEM: 375.000 euro voor sensibiliseringsprojecten rond klimaat

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits maakt 375.000 euro uit het Vlaams Klimaatfonds vrij voor innovatieve projecten die STEM en klimaat aan elkaar koppelen. Met deze oproep wil minister Crevits scholen uit het basis-, secundair en volwassenenonderwijs aanzetten om hun leerkrachten, leerlingen en externe partners te laten samenwerken aan een project om jongeren bewust te maken van de klimaatproblematiek. De maximale subsidie per project is 5000 euro.

Lees meer

Aanvraag procedure 

______________________________________________________________________________________

Nieuwe STEM-brochure

Download hier de nieuwe STEM-brochure waar je het volledige aanbod in kunt terugvinden!!

Download brochure